2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

A cigányok is képmásai az Istennek! (Trianonról is dr. Náday Gyula MCDSZ-elnök)

A cigányok is képmásai az Istennek! (Trianonról is dr. Náday Gyula MCDSZ-elnök)
2014-10-06
Interjút készítettünk az ugyancsak szegény dr. Náday Gyula barátunkkal, aki ugyanakkor - miközben évek óta ágyhoz kötött rokonát életvitelszerűen ápolja - rengeteg munkával fiatal cigányok indítását szervezte meg az önkormányzati választásokra. Náday Gyula - aki interjúnkban Trianont is érintette - a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségének (MCDSZ) elnöke, aki a Magyarországi Összefogás Roma Rom Szervezet (MÖRRSZ) önkormányzati képviselő-jelöltjeként maga is Budapest XIV. kerületében, Zuglóban indult a választásokon.
 
Az interjút filmen is láthatják!

Nyilatkozik: Náday Gyula
Cikk és Interjú: Molnár F. Árpád
Fotók: Molnár F. Árpád és Domján Tibor

A 2010-es választásokon és 2014-ben azt láthattuk, hogy a minden tekintetben egyre lejjebb csúszó, mára már régóta Európa legutolsó és legbutább, legkövetkezetlenebb nemzeteként rikító magyar nép nem csak egy hintalovat, de szó szerint egy kupac ürüléket is megszavazna fideszes országgyűlési képviselőnek. Teljesen nyilvánvalónak tűnik, hogy amennyiben a választásokon egy fideszes jelölt arcképeként egy kupac ürüléket nyomtatunk, a nevéhez pedig odaírjuk: "Egy Kupac Sz...", egészen biztosan megválasztják polgármesternek vagy országgyűlési képviselőnek, amennyiben a Fidesz-KDNP logóját látják mellette. A magyarság annyira alacsonyrendű és igénytelen, a demokráciára most már fél évtizede annyira analfabéta és komplett idióta, hogy igénye sincs arra, hogy ne minden akaratuktól és gondolataiktól megfosztott szavazógépeket, automata gombnyomó pártdroidokat szavazzon az Országgyűlésbe. A magyarok tanúságtétele és önkéntes vértanúsága szerint a törvényhozásban nincsen szükség emberekre. Egy a lényeg, hogy Orbán Viktor akarata érvényesüljön és az ellen ne létezzen semmiféle apelláta, sem belföldön, sem külföldön. Ami pedig a külföldöt illeti, onnan kritika se érkezzen a magyar kormány ellen, mert - hajtogatja az EU legbukottabb országa népének jelentős része - aki Orbán Viktort kritizálja, az a magyar nép ellensége, világ-összeesküvő és megtámadta Magyarországot. A polgári lakosság tömegeinek hülyesége valóban úgy tűnik, hogy már nem vélemény vagy nézet, hanem pszichiátriai problémákon, ilyen devianciákon és személyiségzavarokon alapuló népegészségügyi probléma és alkalmatlanná tesz tömegeket arra, hogy egyáltalán szavazójogot kapjanak illetve Magyarországot arra, hogy nemzetközi szavazásokon voksjoga lehessen. Hiszen az a nép vagy kormány, amely ennyire őrült, hogyan szólhatna bele más államok belügyeibe, más népek sorsába, hogyan hozhatna döntéseket hozzá képest nagyságrendekkel értelmesebb és felsőbbrendű országok és kultúrák népei életéről és jövőjéről.

De cikkünk főszereplője most nem a magyar nép lenne, hanem Náday Gyula, a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségének (MCDSZ) elnöke, aki a budapesti Zuglóban a Magyarországi Összefogás Roma Rom Szervezet (MÖRRSZ) önkormányzati képviselő-jelöltje. Náday Gyula - aki miközben évek óta ágyhoz kötött rokonát ápolja - rengeteg munkával elérte, hogy az őszi önkormányzati választásokon - a Roma Rom színeiben - indítsa a szintén cigány származású Lelkes Tibort és Molnár Tamást.

Náday Gyula, az MCDSZ elnöke úgy gondolja: minél több szervezet fog össze, a programok egyesítésével annál hatékonyabban lehet a pozitív célokat elérni és a cigányságot képviselni. Náday Gyula - aki mindig nagyon visszafogottan nyilatkozik - elmondta:

- ... ki szeretném emelni azt a tényt, amely (...) 25 éve már igen komoly probléma a magyarországi cigányság körében: hogy különböző cigány vezetők saját önös érdekeiket nem helyezik alá a cigány közösségek érdekeinek. (...) Önmaguk megélhetését helyezik előtérbe.

Dr. Náday Gyula azonnal egy nagyon ütős társadalomkritikával folytatta:

- Ezáltal megtanulták a többségi társadalomtól azt a magatartást, amelyben bizonyos értelemben nem a kollektív érdek a mérvadó, hanem az egyéni érdek.

Náday Gyula MCDSZ-elnök szerint:
- Legfőképpen oktatással vannak problémák és a foglalkoztatással. Az a gyermek tud jól tanulni, legyen az cigány vagy nem cigány, akinek a háttéralapja biztos. Tehát a szüleinek van munkája, van megélhetésük és nem nélkülöznek a gyerekek.

Náday Gyula szerint a szegények nélkülözése azt okozza, hogy "a tanulással nem tudnak foglalkozni".

A zuglói polgármester - mondja Náday Gyula -:

- ... megkeresett különböző intézményeket és a nem cigány gyerekeket tanulásuk méltatásával oklevélben, különböző díjazásokban tette. De nem láttuk az elmúlt 4 évben, hogy ugyanezt megtette volna a cigány gyerekekkel vagy a nem cigány, szegény sorsú gyermekekkel. És ezt mi hiányoljuk. A másik, hogy hiányoljuk azt is, hogy a cigány értelmiségiek nem tudnak megszólalni a közmédiában.

Ennek okát dr. Náday abban nevezte meg, hogy gyakran semmilyen szinten "nem akarnak hallani a cigányság kiszolgáltatottságáról és szegény helyzetéről".

- Én, mint cigány értelmiségi és lentről jövő cigány ember érzem ennek a fontosságát - nyilatkozta. - Nem szabad elkülöníteni a cigányokat a nem cigányoktól, vagy ahogyan a Balog miniszter úr mondja: a romákat a nem romáktól. Bizonyos miniszterek még azt is mondják, hogy nem volt cigány Holocaust - utalt Náday Gyula Balog Zoltán fideszes miniszter börtönnel büntethető Holokauszt-tagadására, finoman bírálva a dúsgazdag fideszes oligarcha miniszter szavait.
 
Természetesen mivel a Holokausztot Orbán Viktor oligarcha hatáskörébe tartozó személy tagadta, ezért Magyarországon, az Európai Unió legdiktatórikusabb országában nem jár büntető eljárás. Megtorlás csak abban az esetben jár - vallja a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok egyetlen személy, Orbán Viktor alá begyűrt politikai bűnszervezete -, ha az elkövető nem fideszes vonzáskörzetű vagy nem Orbán Viktor haverja. Ahogyan láthattuk: pl. Hernádi Zsolt nemzetközi bűnöző oligarcha elfogására, akit az európai elfogató parancstól kezdve az INTERPOL-ig bezárólag a világ mintegy összes országában köröztek, egyetlen rendőr, egyetlen ügyész, egyetlen bíró sem mozdult, hiszen Orbán Viktor haverja. És mivel Orbán Viktor bűnszervezeti védelme alatt áll, a magyar miniszterelnök személyesen vállalta a legfőbb bűnpártoló bűnöző szerepét Hernádi Zsolt vonatkozásában is, ezért a szociopata szupremáció, másként az alsórendűek felsőrendűsége skizofréniás okából fakadóan egyetlen néppénzen eltartott igazságügyi élősködő sem vélte úgy, hogy az erkölcs és a törvény előbbre való az egész világ előtt megbukott köztörvényes, szervezett állami parazita bűnözésnél.

Náday Gyula azonban nem Orbán Viktorról, hanem a Bibliai alapelvekről beszélt:

- A bibliai elv alapján az embert az Isten képmására teremtette. A cigányok is képmása az Istennek. Pál apostol és Lukács evangéliumán keresztül, vagy Máté evangéliumán keresztül a cigányok már nem elveszett bárányok. Mi is ugyanolyan értékes emberek vagyunk, mint ahogy a Máté evangélista mondta.

Dr. Náday a cigányságról többek között a következőket mondta:

- Tősgyökeres, ősi történelmünk van; mi szeretjük a magyar népet és szeretjük mindazon embertársainkat, akik magyar állampolgárok, és nem ismerünk különbséget.

Az MCDSZ elnöke, dr. Náday Gyula Trianonra is kitért:

- Mi úgy szeretnénk, közösen a magyar néppel, a XIV. kerületi nem cigány embertársainkkal, testvéreinkkel, együtt építeni a kis trianoni hazánkat. Csordul a szívünk Trianonért. De nem engedi az Isten a magyart, mert mi tudunk bizonyos mértékig bocsánatot kérni és megbocsátani az embereknek és a történelemnek.

A 7 perces interjút a következő média-lejátszón is végignézheti:
 
 
 
Nyilatkozik:
Náday Gyula
Riporter:
Molnár F. Árpád (ÉLI)
Operatőr:
Molnár F. Árpád (ELI)
Domján Tibor

Executive Producer:
Emma Paradigma
Zeneszerző:
Sid Modwooder
Rendezte:
Molnár F. Árpád (ELI)
 
 
 
 
 
 
 
Náday Gyula és Domján Tibor.
 
Náday Gyula és Molnár F. Árpád (ÉLI) 1, 2, 3...
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda