2020. 04. 02., Csütörtök
Áron névnapja

A bosnyák piramisok felrobbanthatják az uralkodó történelemszemléletet

A bosnyák piramisok felrobbanthatják az uralkodó történelemszemléletet
2015-11-08
Semir Osmanagic, egy az USA-ban élő, bosnyák származású piramis kutató, akinek hosszú éveken át tartó elhivatott munkájának köszönhetően, nemrégiben már a bosnyák állam is beszállt abba a kutatásban, ami az alternatív médiákon már évek óta hatalmas szenzációként szerepel a világhálón, de pl. a mainstream média, a világ úgynevezett tudományos és egyéb testületei egyszerűen nem képesek kellő nyomatékkal észrevenni. 

Mindez persze érhető, hiszen egy ilyen felfedezés alapjaiban rengetné meg a világról illetve annak történelméről alkotott hamis képet, de ha mindez nem is számítana, akkor "csupán" éppúgy prosperálhatna a környék, ahogy akár Egyiptom teszi az idegenforgalmának köszönhetően. 
 

Domján Tibor, Budapest
 
 
A boszniai piramisok tehát könnyen felrobbanthatják az uralkodó (hamis) történelemszemléletet, éppolyan nemes egyszerűséggel, mint ahogy a történelem legnagyobb hamisítói szokták felrobbantani a felbecsülhetetlen értékű ókori vagy még régebbi történelmi emlékeket, épületeket, bizonyítékokat, miközben a demokráciát terjesztik.
 
Azonban, ahogy a kutató is összefoglalja a riport végén: Itt található Európa első piramisa, ami ráadásul a világ legnagyobb piramisa, az első európai írásos emlékek (megjegyzem ékírásosak), de ha ez nem lenne elég, itt találhatóak az első beton szerkezetű építőanyagra utaló egységek, Európa legterjedelmesebb földalatti járatrendszerei és még be sem jutottak a belsejébe, csupán a külső részét kapargatják. 
 
Mindezek előrevetítik, hogy a kutatás a későbbiek tekintetében sem fog okot adni a csalódásra, illetve talán csak azok számára, akik többek között a mindig is Európában, ráadásul annak kellős közepén (is) élő magyar népeket és elődeiket, valamiféle távolról szalajtott pogány hordának tartották és tartják a mai napig, illeve van annyi hatalmuk és befolyásuk, hogy számos generáción keresztül mélyvevéssék a hülyeségeiket a történelemtanítás tudálékos álcája alatt.
 
 

Csillag Ösvény Jósda