2020. 07. 15., Szerda
Henrik,Roland névnapja

7 hónapos terhesen utcára dobta a Fidesz - A cigány gyülekezet segített (12 perc dokumentumfilm)

7 hónapos terhesen utcára dobta a Fidesz - A cigány gyülekezet segített (12 perc dokumentumfilm)
2014-07-05
Valkai Beáta 7 hónapos terhes volt, amikor a Fidesz utcára dobta, kilakoltatva az összes többi hajléktalant is, miután úgy döntöttek: a hontalanok éjjeli menedékét is bezárják. Azonban a helyi, 99 %-ban cigányokból álló keresztény közösség, a Krisztus Kegyelme Gyülekezet - és annak szociális frontembere, Ökrös Andor vezetésével és fő szervezésében - kiállt nem csak az ifjú gravida és párja, Botos Károly, de az összes halmozottan hajléktalanná és nincstelenné tett hajléktalan mellett.

Dokumentumfilmünket a tömeges kilakoltatások helyszínén, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyében található, 21 ezres lélekszámú városban, Törökszentmiklóson forgattuk. A filmben a hajléktalan, politikai üldözött és kisemmizett pár két tagja - Valkai Beáta és Botos Károly - mellett hallhatják a keresztény Vajda Attilát, aki a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet (MPNJSZ) országos elnöke, a szintén keresztény Molnár F. Árpádot (a HÍRHÁTTÉR és a HírAréna főszerkesztője, a HHMM Emberjogvédő Szervezet vezetője) és Ökrös Andort, a törökszentmiklósi Krisztus Kegyelme Gyülekezet frontemberét, akit a hajléktalanok a legáldozatosabb segítőjüknek neveztek.

A film szenteltetik többek között a dúsgazdag, nevükben népképviselők által ugyancsak mindenétől megfosztott és földönfutó hajléktalanná tett polgárjogi aktivista, a politikai bűnözést is az utcán élve leleplező Szekeres Máriának, akit az Orbán-klán - többek között Áder János fideszes köztársasági elnök és szerb, valamint szlovén multimilliomos, dúsgazdag politikustársai uszításaira - másfél hónapja tartanak előzetes letartóztatásban arra hivatkozva, hogy kétszer tarkón köpte Pásztor Istvánt, az érinthetetlen, közpénzen eltartott és dúsgazdag arisztokrataként kitartott vajdasági politikust, a szerbiai és magyarországi népüldözések odaadó hívét, uszítóját és bűnügyi öltönyös-nyakkendős szervezőjét.

Az Európai Unió demokratikus és emberjogi sereghajtó kormányának vezetői és Csányi Sándor OTP-vezér (Demján Sándor leköszönésével pártpolitikai oligarcha-disznóóllá silányított Prima Primissima díj-felelős), extrém milliárdos által hatóságilag üldözött Multimédia Hírháttér 12 perces dokumentumfilmjét a következő média-lejátszón is megtekintheti:
 
 
Nyilatkoznak:
Botos Károly (Hajléktalan)
Valkai Beáta (Hajléktalan)
Ökrös Andor (Törökszentmiklóson a Krisztus Kegyelme Gyülekezet egyik meghatározó alakja, a Hajléktalanokért Civil Szerveződés vezetője)

Interjúk:
Vajda Attila (Keresztyén, neves jogvédő, a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet (MPNJSZ) országos elnöke, gyülekezeti prédikátor)
Molnár F. Árpád "ÉLI" (Keresztyén jogvédő, otthonvédelmi tudósításokért számos alkalommal elhurcolt, őrizetbe vett és bíróságon elítélt, a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA Alapító-Főszerkesztője, a HírAréna főszerkesztője, a HHMM Emberjogvédő Szervezet vezetője)

Executive Producer:
Emma Paradigma (Keresztyén, Echelon-Tanú)

Operatőr és Narrátor:
Molnár F. Árpád (ÉLI)

Másodoperatőr és
a rendező munkatársa:
Hodászi László

Zeneszerzők:
Molnár F. Árpád (ÉLI)
Sid Modwooder
(A HÍRHÁTTÉR Filmjeihez komponálták)

3D animáció:
Sid Modwooder

Közreműködtek:
Nagy Jenő (Törökszentmiklóson a Krisztus Kegyelme Gyülekezet főpásztora)
Domján Tibor (Keresztyén újságíró)
Hermann József (Hajléktalan)
Szabó András (Hajléktalan)
Barna József (Hajléktalan)
Radó Gergely (Hajléktalan)
Mikó Tibor (Hajléktalan)
Rózsa Gábor (Hajléktalan)
és másokA kapcsolódó irodalomból:
A cigánytelepen evangelizáltunk - 99% roma: Krisztus Kegyelme Gyülekezet, Törökszentmiklós (Filmünkkel!)
 

Csillag Ösvény Jósda