2020. 06. 03., Szerda
Klotild névnapja

5G elleni tiltakozás 2.0

5G elleni tiltakozás 2.0
2020-04-23

A globális tiltakozás sorozataként, a januári hazai tüntetés után, most virtuális formában kerül sor a tüntetésre. 
Ennek lényege, felhívni az érintett intézményvezetők figyelmét a felelőségükre és az elektroszmog által okozott károkra. 
Az alábbiakban közlünk egy mintalevelet, melyet saját belátásuk szerint módosíthatnak és küldjék el minél több helyre!

A mintalevél - a belga tüntetés alapján - küldhető: polgármesternek, önkormányzatnak, iskoláknak, óvodáknak, bölcsödéknek, templomoknak, háziorvosoknak, védőnőknek, sztk-nak, korháznak, munkahelynek, zöldeknek - bárkinek!

 

Szerkesztette: Nagy Sándor (Naleksz)

Tisztelt ........

Okostelefonok, táblagépek, intelligens TV-k, bármilyen csatlakoztatott tárgy, WiFi otthon, munkahelyeken, óvodákban, iskolákban, közlekedésben és nyilvános helyeken ... A lakosság rádiófrekvenciák / mikrohullámú (RF / MH) elektromágneses sugárzásnak való kitettsége folyamatosan növekszik . Most az 5G érkezéséről és számtalan kapcsolódó tárgyról beszélünk.

Ennek a mindenütt jelen lévő és elhúzódó expozíciónak a biztonságát azonban soha nem bizonyították.
Éppen ellenkezőleg, a káros hatás bizonyítékai halmozódnak fel. 2011 óta a WHO vezeték nélküli technológiákból származó elektromágneses RF / MH sugárzást karcinogénnek tekinti.

Az elővigyázatosság elvét nem tartották tiszteletben ezen vezeték nélküli technológiák tömeges bevezetése során. A lakosság elektromágneses RF / MH sugárzásnak való kitettségét célzó előírások csak a szövetek melegítését (hőhatást) veszik figyelembe korlátozott ideig tartó expozíció (30 perc) alatt. Ezek a szabványok nem veszik figyelembe az ismételt és / vagy hosszabb ideig tartó expozíciót vagy bármilyen más nem termikus biológiai hatást, amelyek a jelenleg megengedett értékeknél (50 mW/nm) jóval alacsonyabbak (1 mW/nm). Nem a magzatok, a gyermekek, serdülők, az idősek védelmére szolgáltak.

A vezeték nélküli technológiák széles körű bevezetése évtizedek óta ismeri az egészségügyi kockázatokat. Több ezer tanulmány (sejt, állat, járványtani tanulmány) megerősíti a vezeték nélküli technológiák által kibocsátott elektromágneses RF / MH sugárzásnak kitett nem termikus biológiai hatások fennállását. A kockázatok megnőhetnek a hosszan tartó expozíció kumulatív hatásai miatt. Gyerekeknél a fejlődő és éretlen agyuk, a koponyacsont vastagsága, szerveik és szöveteik érzékenyebbek a kitettségre. 

Egészségügyi szakemberek egyre több olyan patológiát sajnálatosnak tartanak, amelyek összefügghetnek a környezeti összetevőkkel, például a lakosság növekvő kitettsége a vezeték nélküli elektromágneses sugárzással. 

Egyre több fizikai rendellenességgel küzdő emberrel találkozunk, amely potenciálisan az elektromágneses sugárzásnak van kitéve. Leírják a fejfájást, fülzúgást, vertigo, álmatlanságot, bőrkiütéseket, izom- és / vagy ízületi fájdalmakat, súlyos kognitív károsodást (figyelem- és koncentrációhiány, közvetlen memória elvesztése), szívproblémákat (aritmia, tachikardia),…. Ezek a tünetek eltűnnek, amikor a személy elmozdul a kitettség forrásától. Ezek az emberek szenvednek az úgynevezett elektro-túlérzékenységi  (EHS) szindrómától, amelyet Svédországban funkcionális fogyatékosságként ismernek el. Gyakran nem képesek dolgozni és megtapasztalják a társadalmi kirekesztés egyik formáját.


Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének a 2011. májusi határozatára hivatkozva, valamint a világ minden tájáról érkező orvosok és tudósok tucatnyi felhívásával összhangban kérjük, hogy  vállaljanak felelősséget és tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Teendők:

 • az elővigyázatosság elvének alkalmazása a lakosság, különösen a legfiatalabb személyek védelme érdekében,
 • a WiFi tilalma az óvodákban, iskolákban és kisgyermekes helyeken,
 • a WiFi és a kapcsolódó objektumok telepítésének leállítása az iskolákban, és visszatérés a nem csatlakoztatott vagy vezetékes alternatívákra,
 • mobil tornyok betiltása lakóövezetben, iskolák, óvodák, templomok, és bármilyen más gyülekező helyek közelében. 
 • egészségügyi vezetési tanulmányok az új vezeték nélküli távközlési technológiák, köztük az 5G bevezetése előtt,
 • moratórium a csatlakoztatott tárgyak, például telefonok, táblagépek, játékok, órák, babatelefonok és más, gyermekeknek szánt RF / MH-adók kiépítésére, forgalmazására és értékesítésére,
 • a polgárok, különösen a szülők, a tinédzserek és a terhes nők körében a figyelemfelkeltés a vezeték nélküli kapcsolatban álló tárgyak ésszerű és felelősségteljes felhasználói számára,
 • az egészségügyi szakemberek oktatása az elektromágneses sugárzásnak kitett biológiai és egészségügyi kockázatokról,
 • az elektro-hiperérzékenység (EHS) etiológiájával, patofiziológiájával, diagnosztizálásával és kezelésével kapcsolatos kutatásba való befektetés eszközei,
 • az EHS létezésének és mértékének elismerése olyan szindrómaként, amely egyre több felnőttet és gyermeket érint,
 • "éberségi központ" létrehozása a kialakuló EHS-esetek alakulásának nyomon követésére,
 • az EMF biológiai és nem termikus hatásain alapuló valóban védő expozíciós szabványok létrehozása.

A fentiek alapján az 5G telepítésének azonnali leállítását követeljük!
u.i. A biztosító társaságok kizárják a kártérítést a wifi, mobiltelefon, telefontornyok, 5G, stb esetében. A telefontársaságok lefedik magukat a kötött szerződések által, így a felelősség a telepítést engedélyezőre száll rá.  

További információk a tünetés FB oldalán - https://www.facebook.com/events/718771235644057/permalink/774311700090010/

Best Regards / Üdvözlettel
Szervezők

 

 

 

 

PHP Hits Count

Csillag Ösvény Jósda