2023. 11. 30., Csütörtök
András,Andor névnapja

4,8 millió szegény Magyarországon! (Új riportunk Korózs Lajos szociológussal)

4,8 millió szegény Magyarországon! (Új riportunk Korózs Lajos szociológussal)
2014-09-29
Dr. Korózs Lajos - a tőle megszokott metodikával - sokkal kevésbé politizál, hanem inkább szakember: statisztikai adathalmazokkal, konkrétumokkal, racionális megközelítésekkel és elemzésekkel. Akik a konkrétumokat szeretik, most sem fognak csalódni.

Korózs Lajostól azt is megkérdeztük, szerinte Orbán Viktor miért taszít - legszerényebb becslések szerint is - több millió embert a teljes szegénységbe, kilátástalanságba, nyomorba; hiszen parlamentarizmusról sem beszélhetünk, hanem egy személyi kormányzásról, ahol Orbán Viktor szava a perdöntő.

Filmünket a heves megyei Apc községben rögzítettük.
 
Nyilatkozik: Korózs Lajos
Cikk és Interjú: Molnár F. Árpád
Munkatárs és Interjúoperatőr: Kovács Adrienn Nikoletta

Mindenféle kormányzati és független statisztika szerint nőtt a szegénység, mióta Orbán Viktor irányítja az országot.

- Én azt gondolom, hogy egy társadalom akkor erős, amikor befogadó a társadalom. Amikor nem kirekesztés van - nyilatkozta Korózs Lajos szociológus, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja, országgyűlési képviselő a HírAréna és a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA számára.

Dr. Korózs Lajos, aki 1992-től a Magyar Szociológiai Társaság és a Politikatudományi Társaság tagja, az orbáni hatalomgyakorlás következményeiről kijelentette:

- Magyarország nagyon nagy árat fog ezért fizetni! Magyarország borzasztó nagy árat fog ezért fizetni (...)! (...) Ennek nem lesz jó vége! Nem lesz jó vége!

A szociopatív és hierarchikus, a szegényeket megvető és üldöző, elitista, szuprematív társadalommal szemben dr. Korózs Lajos szociológus - a társadalmi kohézió hiányát is pedzegetve - azt mondta:

- Amikor a társadalomban van összetartozási igény és együttműködési igény, akkor az meg kell, hogy jelenjen előbb-utóbb a politikában. Most nem jelenik meg, de eljön az az idő, amikor meg fog jelenni a politikában, és énnekem szent meggyőződésem, hogy ez a politika meg fog bukni, amit Orbán Viktor képvisel. Idő kérdése és a másik kérdés, hogy fölismeri-e a gazdagok társadalma, hogy számára sem jó az, ha nagyon-nagyon sokan vannak alul, nagyon sokan vannak kirekesztve, mert élhetetlenné fog válni számukra is az ország.

A 14 perces interjút a következő média-lejátszón is végignézheti:
 
 
 
Nyilatkozik:
Korózs Lajos
Riporter:
Molnár F. Árpád (ÉLI)
Interjúoperatőr:
Kovács Adrienn Nikoletta
Executive Producer:
Emma Paradigma
Zeneszerző:
Sid Modwooder
Társoperatőr és Rendezte:
Molnár F. Árpád (ELI)


A filmben érintett nevekből, tartalmakból és fogalmakból:
Molnár F. Árpád, Orbán Viktor, Fidesz, antiszociális, patológia, szociopátia, Apc, hajléktalanok, kirekesztés, Kalocsa, ifjúságvédelem, javítóintézet, nevelőintézet, riport, interjú, gyermekvédelem, gyerekvédelem, Heves megye, Platán Otthon, Kecskemét, Dósai Ilona, ápolás, felnőtt korú szellemi fogyatékosok, Alsóörsi Hírhatár, HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA, HírAréna, MSZP, Korózs Lajos, Kovács Adrienn Nikoletta, elesettek, elmeotthon, Európai Unió (EU), Berstelman-jelentés, OECD, szegénység, társadalmi kirekesztettség, szociológia, Szegénységellenes Világnap, Tárki, Központi Statisztikai Hivatal (KSH), gazdagok, oligarchia, oligarchák, egyenlőtlenség, rendszerváltozás, felső tízezer, elit, középosztály, EBESZ, Forbes magazin, Eurostat, létminimum, fogyasztói kosár, szociálliberális kormány, Orbánia, Orbániáda, világsajtó, foglalkoztatási adatok, közmunka program, pogrom, málenkij robot, családtámogatás, családvédelem, nyugdíjasok, jövedelem, hajléktalanok, mélyszegénység, anyagi biztonság, emberhez méltó élet, emberi méltóság, tartós leszakadás, reménytelen, kilátástalan, nyomor, deprivációs mutatók, megtakarítás, nyaralás, tartós fogyasztói cikkek, egykulcsos személyi jövedelemadó, többkulcsos adó, jövedelmi tizedek, decilisek, családi adókedvezmény, jómódúak, Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc, Felcsút, parlamentarizmus, elnöki diktatúra, újságíró-üldözések, hierarchizált társadalom, cigányok, tekintélyelvűség, elitista, elitizmus, szavazatbróker, ellenségkép, bűnbakok, kilakoltatások, otthonvédelem, szupremácia, forráshiány, társadalmi folyamatok, inklúzió, venyige, összetartozási igény, Magyar Szocialista Párt (MSZP), filmriport, interjú, filminterjú.
 
 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda