2024. 03. 01., Péntek
Albin névnapja

300 milliós végtörlesztési kísérlet az Unicredit bankban

300 milliós végtörlesztési kísérlet az Unicredit bankban
2014-09-25
Ruszkai Barnabásné – Györgyike, ismert/elismert otthonvédő – az Unicredit banktól felvett 95 millióból mára közel 300 millióra duzzasztott banki követelését szerette volna egy összegben végtörleszteni. Az összeg nagyságára tekintettel elkísérték az otthonvédők, akiket a bankfiókba érve – mint Prémium Banking ügyfeleket – megfelelő biztonsági intézkedések mellett fogadtak. 

Beszámoló, operatőr és vágó: Kövér Vilmos, MMO
 
 
 
A fiók vezetője láthatóan megörült nekünk – végre egy fizető ügyfél –, a hitelszám és a személyi adatok alapján meg is erősítette, hogy az adott hitelügyben Györgyike az adóstárs, azonban a végtörlesztésig már nem jutottunk el. 
 


Egy 35 perces tárgyalás következett, ami után azt kellett megtudnunk, hogy Györgyike „csak egy” szimpla adóstárs, és mivel nem ő az „igazi adós” – ő csak azt gondolja, hogy adós – így nem is rendelkezhet a számláról és a követelést sem egyenlíthette ki. 
 
Annyi eredményt elértünk, hogy a bank újabb szolgáltatását lepleztük le, az „adóstárs elöli eltitkolási szolgáltatást”. A bank ezen szolgáltatás keretében vállalja, hogy – a bank által megerősített/elismert/lekáderezett adóstársnak –  nem ad tájékoztatást, szemérmesen eltitkolja az adóstárs előtt a követelés pontos összegét, valamint azt sem árulja el neki, hogy egyáltalán milyen számlaszámra tud befizetni, cserébe az adóstárs felelősséggel tartozik a követelésért, a követelés végre is hajtható rajta, tiltható a fizetése, -nyugdíja, lefoglalható az ingó- és ingatlan vagyona... 

Sajnos megmaradt a 300 millió – amiért kicsit duzzogtunk is –, de végül is nem erőszak a végtörlesztés...  
 
 

Csillag Ösvény Jósda