2024. 07. 19., Péntek
Emília névnapja

255-ös vérnyomással kórházba került Vajda Attila! Egyik szemére félig vak!

255-ös vérnyomással kórházba került Vajda Attila! Egyik szemére félig vak!
2014-11-09
Vajda Attila, a nemzetközi hírnevű jogvédő elnök pár napja került kórházba életveszélyesen magas vérnyomással, amit jelenleg sikerült stabilizálni, de az egyik szemére egyelőre félig megvakult. A jogvédő elnököt a Keleti pályaudvar melletti Péterfy Sándor utcai Kórház 1-es számú Belgyógyászatán ápolják.
 
Interjú és fotó: Molnár F. Árpád
Munkatárs: Domján Tibor


- 255/199-es vérnyomással kerültem be a Péterfy Sándor utcai Kórház I. Bel 3. emeletére - nyilatkozta a Multimédia Hírháttér és a HírAréna számára Vajda Attila, a Magyar Polgári és Nemzeti Jogvédő Szervezet (MPNJSZ) országos elnöke, aki az Európai Unió demokratikus sereghajtó banditaállamában, Orbán Viktor Magyarországán küzd a lakosság jogaiért. Abban az államban, amely a statisztikák szerint az Európai Unió 28 tagállama közül a demokrácia és az emberi jogok tekintetében, továbbá az emberi jogokra, valamint a demokráciára való lakossági igény tekintetében is a legeslegutolsó. Nem tudni, mi lenne, ha az EU-ban nem 28, hanem pl. 98 tagállam lenne. Vajon Orbán Viktor 98 tagállam esetében is elérte volna tanácsadójával, Arthur J. Finkelsteinnel - a világ leghírhedtebb kampánytanácsadó bűnözőjével, aki az izraeli elnök Benjamin Netanjahunak is a legbelsőbb tanácsadója -, hogy 98 tagállamból is a legutolsó helyen végezzen?

Az biztos, hogy a Netanjahu-Orbán-Finkelstein-vonat Izraelben is sereghajtóként teljesít. Elég, ha csak annyira emlékezünk, hogy Izrael Finkelsteintől és bandájától bűzlő vezetését immáron két ügyben is elévülhetetlen háborús bűnökért ítélte el először az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és annak főtitkára, Ban Ki Mun (Ban Ki-moon), aztán a hágai Nemzetközi Emberjogi Bíróság - utóbbi a napokban tette meg, a 2010-es, karitatív segélyszállítmányokat hozó török emberjogvédők elleni szándékos és provokatív tömeggyilkosságért, ami miatt majdnem kitört a török-izraeli háború. Hága most azzal indokolta, hogy nem indít büntetőjogi hajtóvadászatot Izrael elévülhetetlen Emberiség elleni bűntetteket elkövetett vezetése és döntéshozói köre ellen, hogy a 10 meggyilkolt emberjogvédő darabszám tekintetében túl kevés és Hága több darab hulla után szokott világkörözést kiadni. Ettől függetlenül, persze, nyugodtan tartották fogva Hágában a délszláv nacionalista Seseljt, aki a hágai vádak szerint nem ölt meg egyetlen embert sem, "csupán" ideológusként uszított népirtásokra. Könnyen lehet, hogy Seselj halálos betegségére hivatkozva való minapi elengedése is csupán ürügy volt, amivel Hága az izraeli vezető tömeggyilkosok büntetőjogi mentesítése körüli elévülhetetlen világbotrányt próbálja meg mindhiába tompítani.

Az biztos, hogy ami Magyarországon és Izraelben folyik, egyre nagyobb és fenyegetőbb terhet jelent a világ összes államára.

A magyarországi ellenzékiek elleni egyre több és egyre gyanúsabb baleset, öngyilkosság, betegség és haláleset is indokolja, hogy a fent részletezettekről itt is beszámoljunk, annál is inkább, mivel a Likud-Fidesz-összefogás (testvérpártok, az előbbinek Netanjahu, az utóbbinak Orbán a vezetője, kettejük közös tanácsadója pedig Arthur J. Finkelstein, a világ leghírhedtebb kampánytanácsadója) két olyan bűnözésbe süllyedt állam tartós butulása és hanyatlása, ami a demokrácia és az emberi jogok utálata és üldözése tekintetében az egész világ mintegy osztatlan megvetését és rendszeres elítélését váltotta és váltja ki, és amely két állam vezetőinek rendkívül súlyosan szociopata és bűnöző alkatú pszichopata, Emberiséggyűlölő pszichiátriai defektusa nem demokráciát, hanem az Emberiség egész történelmére szégyenpéldaként felhozandó demokratikus és emberjogi leépülést, valamint népirtásokat, tömeggyilkosságokat és politikai gyilkosságok garmadát hozta, ami mára Magyarországon is túlságosan feltűnővé vált.

Azonban a roma származású ellenzéki, Váradi András halmozottan titkosított úgynevezett "balesete", aki egy nappal a választások előtt halt meg és az ellenzéki Rózsa Milán messzemenően több, mint gyanús minapi "öngyilkossága", miután hamis vádakkal előállították a Fidesz-székház elleni dobálózás után, nem tompítja, hanem felhívja a figyelmet Izraelre és Magyarországra, a két jogutáló és törvénygyűlölő, az USA kormányával is állandó háborút folytató összeférhetetlen diktátor, Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor ikerszerű tébolyországlására és a Magyarországon is feltűnő titkosszolgálati és titkosszolgálati eszközökkel való tobzódásra és népgyűlölő rombolásra, így Vajda Attila visszatérő kórházba kerülésére is.

A türelmünk pedig fogy. És azok, akik maguk is titkosszolgálatoknál nevelkedtek, ismerik nem csak a nemzetközi viszonyokat és módszereket, de a titkosszolgálati eszközöket is. Az extrém orbán-finkelsteini körülmények pedig sokakat megtanítottak arra is - miközben különféle kapcsolatrendszerekre tettek szert -, hogy a gyanús ügyeket is csakhamar kiterjedt és súlyos gazdasági stb. és ennél súlyosabb és drasztikusabb megtorló akciókkal kezeljék... Ez a helyzet.

De térjünk most vissza Vajda Attila vezető jogvédőre. Mint azt Vajda Attila, az MPNJSZ országos elnöke elmondta:

- Nagyon súlyos hypertoniával kerültem be a Péterfy Sándor utcai Kórházba; ott az I. bel 3. emeletén helyeztek el. Az ittlétem alatt azt tapasztaltam, hogy a kormány egészségügyet is leépítő és forrásmegvonó tevékenységei miatt az egészségügyi ellátás lehetősége sokszor kritikán aluli és életveszélyes. Az orvosok és a nővérek, akik mindennap az emberi életek megmentéséért vannak, mindennap megpróbálnak a rendelkezésre álló készülékekkel, gépekkel segíteni. De amikor egy életet kell megmenteni, amikor egy életmentő beavatkozás történik, bizony, sok évtizedes EKG-gép áll rendelkezésre illetve ha valaki fulladásos beteg, éppen egy fulladásgörcs van rajta, akkor 50-60 éves szívógépeket hoznak.

Vajda Attila elnök konkrét példát is említett.

- Lásd a múltkori esetet. Az egyik betegtársam nehezen vette a levegőt, a váladék a tüdejére ment. Ahhoz, hogy lélegezhessen, el kellett távolítani a tüdejéről a váladékot. Behozták az első gépet. Az első gép nem működött. Behoztak egy másik gépet. A másik gép sem működött. És behoztak egy harmadik gépet, ahol a három rossz gépből a nővérkék, nagy nehezen egyet összekovácsoltak, megpróbálták megmenteni a beteg életét, de ilyen komoly bajok mellett az embereket nem fogják tudni megmenteni. A kormánynak sokkal több pénzt kellene adnia a Péterfy kórház számára is. És mivel nem olyan emberek fekszenek itt, akik például a kormányhoz közeli oligarchák és törvényen kívüliek, szinte azt lehet mondani, hogy az itteni orvosok, a nővérek, az ápolók az emberi erősfeszítéseken túl a rossz, elavult életmentő gépekkel próbálják az emberek életét megmenteni. Sajnos, az emberek sokszor a kórházba bejönnek, de nem meggyógyulni, hanem meghalni. Miért? Mert a kórházak, így a Péterfy Sándor utcai Kórház sem kapja meg azt a támogatást, állami dotációt, amivel az emberek életét minden bizonnyal meg lehetne menteni. Ezért minden jó szándékú ember figyelmét felhívom, hogy figyelem(!), figyelem(!), adakozzanak a Péterfy Sándor utcai Kórház számára, azért is, hogy több száz fulladásos halált meg lehessen akadályozni. Ehhez az Önök segítségére van szükség. Ha sokan csak keveset adnak, már megérte azért is, hogy a magyar lakosság, a magyar nép a kormányt megszégyenítse, és mi egymás felé szolgáljunk úgy, hogy segítjük egymást. Segítsenek, hogy életeket mentsünk közösen. Mentsük meg a nemzetet, a lakosságot, mentsük meg az embereket. Ne engedjük, hogy a nagy királyok jól éljenek, dőzsöljenek és a kis orvosok, akik mindennap küzdenek a betegekért, és a nővérek ne legyenek megbecsülve. Adjunk, hogy tudjunk életet biztosítani!

Vajda Attila jogvédő továbbá elmondta:

- A bal szemem látóidegére egy súlyos bevérzés történt. Segítséget a Péterfy Sándor utcai Kórháztól kaptam és nagyon hálás vagyok dr. Szecskő doktornőnek, aki segít a szemem jobbá tételében. Jelenleg a bal szememre szinte nem látok semmit, csak nagy-nagy homályos foltokat, homályosan látok mindent, de a Péterfy Sándor utcai Kórházban úgy az orvosok, mint a nővérek azon vannak, hogy a napjaimat megkönnyebbítsék és gyógyult állapotban tudjam tovább képviselni az emberi jogokat, hogy tudjak harcolni az elveszett emberekért, hogy tudjak jót tenni az emberekért, és hogy a magyar társadalomban valamennyi embernek jogaiért tudjak harcolni, nem egyedül, hanem a szervezet valamennyi tagjával.

Vajda Attila többek között kiemelte:

- A szakorvosok, különösen ki szeretném hangsúlyozni a Tündi nővért, különösen ki szeretném hangsúlyozni Marosi Róbert doktort, különösen ki szeretném hangsúlyozni a Mohai László főorvost és valamennyi nővéreket is, hogy ennyit segítettek nekem, hogy az állapotom jobb legyen és hogy harcoltak az életemért, harcoltak a vérnyomásom stabilizálásáért; most ott tartok, hogy ahogy nekem segítettek, most nekem kell segítenem. A magyar nép összefogásával az emberekért. Ezért szeretném, ha gyűjtenének a kórház számára, hogy amit elvesz a kormány, azt a nép - a kormányt megszégyenítve - összeadja. És meg kell említenem Képes Szilvia főorvost, Dóka Gyöngyi adjunktust, dr. Molnár Andreát, Nagy Beáta Tünde doktornőt és Tóth Zsuzsanna orvost, akik szintén ezen az osztályon dolgoznak, egyre nehezebb körülmények között, minden nővérekkel, az emberi életek megmentéséért.

 

Titkolt tények: Trianon

Történelmi tény, hogy az I. világháború kitöréséért a Magyar Királyságot felelősség nem terhelte. Ugyanakkor az 1920. évi Békeszerződés delegációi a világháború kitöréséért ...

Csillag Ösvény Jósda