2020. 07. 15., Szerda
Henrik,Roland névnapja

14 év után végre lezárta az Aranykéz utcai robbantás nyomozását a rendőrség

14 év után végre lezárta az Aranykéz utcai robbantás nyomozását a rendőrség
2014-06-27
Jozef Rohác jogi képviselőjétől, Fülöp Tamástól tudta meg a PestiSrácok.hu, hogy az Aranykéz utcai robbantás ügyében indult nyomozást lezárta a rendőrség és az iratismertetés már a napokban megkezdődött. Részletekről viszont ő sem tudott beszámolni, mert a nyomozóhatóságtól még várják a több ezer oldalnyi nyomozati anyagot, elektronikus adathordozón. 
 
Addig vagy kikapcsolódásképpen, érdemes megtekinteni egy a témával kapcsolatos archív anyagot a Hírháttér Multimédia filmjei közül. 

Domján Tibor, Budapest
 
 
 
 
Orbán, Pintér, Szeva bácsi, Meciar, Rohac, Portik Tamás, Aranykéz utca (Molnár F. Árpád)
Villámkommentár: Molnár F. Árpád és Domján Tibor (3 perc 38.88 másodperc).
Közzététel: 2012. okt. 5.
 
 
 
Az Aranykéz utcai robbantás egyike volt a magyar kriminalisztika nagy megoldatlan ügyeinek. A gyanú szerint Jozef Rohác anyagi előny fejében, Portik Tamás megbízásából elvállalta az alvilág fekete bárányának tartott Boros József Károly megölését. Az 1998. július 2-án végrehajtott merénylet során négy ember halt meg, és több mint húszan megsérültek. Portik Tamást és az ügy harmadik érintettjét, Lendvai János Györgyöt 2012 július 14-én vették őrizetbe és gyanúsították meg a bűncselekménnyel, a Fenyő-gyilkosság miatt megvádolt Roháccsal pedig 2013 tavaszán közölték a gyanúsítást. (Pestisrácok.hu)

Az eljárás az ügyészségre, a vádelőkészítő szakba került, továbbá a pesti srácok úgy értesültek, hogy a gyanúsítottak köre sem változott.
 

Csillag Ösvény Jósda