2020. 08. 13., Csütörtök
Ipoly névnapja

11 millió új munkahely az Obama-éra óta (White Hall-hírlevél)

11 millió új munkahely az Obama-éra óta (White Hall-hírlevél)
2014-12-08
Az amerikai elnöki Fehér Ház (White Hall) lapunk által magyarra fordított hírlevele.
 
Fordította: Emma Paradigma
Megbízó: Molnár F. Árpád

Megelőzzük a világot
 
Évek óta látjuk a gazdaság folyamatos javulását, de ma újabb okunk van rá, hogy ráfókuszáljunk a folyamatra. Vegyük fontolóra az alábbiakat:
 
Az elmúlt hónapban amerikai vállalatok 314 ezer munkahelyet teremtettek - ezzel munkahelyteremtési rekordot állítottak fel. Ehhez hozzájön az a 10,9 millió munkahely, amely az elmúlt 57 hónapban jött létre.
 
Tartsuk szem előtt, hogy az év első 11 hónapjában 2,6 millióval nőtt a munkahelyek száma. Ez több munkahely 2014-ben, mint bármelyik teljes évben 1990 vége óta.
 
Hosszú volt az út a Nagy Recesszió (Válság) óta és bár rengeteg tennivalónk van, Amerika jóval felülmúlta a világot az emberek újra munkába állításának szempontjából.
 
 
 
Így kell folytatnunk, hogy minden amerikai megtapasztalhassa a fejlődést a fizetési borítékján is - mondta Obama elnök.
 
Mostanra a magasabb bérű iparágak is versenybe szálltak a munkahelyteremtésben. Ezt a lendületet meg kell tartani, ezért Obama elnök elkötelezetten együttműködik a Kongresszussal a jól fizető állásokat eredményező befektetésekben - az infrastrukturális befektetésektől kezdve a minimálbér emeléséig, az adóreformon át egészen a bevándorlási törvény módosításáig.
 
 
 
 
 

Csillag Ösvény Jósda